De beveiliging van data verkeer via websites is in de meeste gevallen onvoldoende. Gegevens die via uw eigen website worden gevraagd maar ook die u verstuurt kunnen gestolen worden. Tegen geringe kosten zorgt Fontijn. er voor, dat uw website wel voldoet aan de normen van dit moment. Het gaat daarbij om de beveiliging van uw wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie die strikt privé zijn. Zolang u geen maatregelen treft kunnen deze onderschept worden, door mensen, die u willen benadelen. Daarom is het goed, om deze beveiliging, die kan worden toegepast op alle bekende merken, zo snel mogelijk op uw website te installeren. Fontijn. regelt de beveiliging en daar heeft u verder geen omkijken meer naar.

Wat biedt Fontijn B.V.?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en maakt de datastroom tussen de website en de bezoeker onleesbaar voor anderen. Vertrouwelijke informatie naar een website sturen kan gestolen worden. Hackers worden steeds slimmer; zo worden bijvoorbeeld websites gekopieerd waardoor het lijkt dat je op de juiste website zit maar in werkelijkheid kan dit een vervalste website zijn waardoor je gevoelige informatie weggeeft aan criminelen. SSL geeft een website identiteit.

Hoe werkt SSL

Data die naar de website van de bezoeker wordt verstuurd en de data die terugkomt, wordt gecodeerd via het zogenaamde SSL-protocol. De sleutel tot het lezen van deze code wordt verstuurd van de server van de website naar de computer van de bezoeker zodra deze twee contact maken. De informatie die dan heen en weer wordt verstuurd, kan middels de versleuteling (encryptie) alleen worden gedecodeerd door deze twee partijen en niet door een derde.

De voordelen van SSL

 • De datastroom tussen de website en de bezoeker is goed beschermd en kan niet gelezen worden door derden;
 • Geen browserwaarschuwingen meer bij klanten i.v.m. niet vertrouwd certificaat;
 • Beveiliging zichtbaar voor klanten door groene adresbalk (alleen bij EV-certificaat), de 's' achter http, het slotje in de browser en het logo van het certificaat;
 • Creëert vertrouwen bij klanten: de website is betrouwbaar en de gegevens van de bezoeker worden beschermd;
 • Vertrouwen resulteert in meer verkeer en transacties op de website. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanschaf van een SSL- certificaat kan leiden tot 5% of meer omzetverhoging. Een SSL-certificaat kan dus ook worden ingezet als marketinginstrument, want meer websitebezoekers zorgt voor meer transacties en klanten die terugkeren. Dit resulteert in een sterkere merknaam en maakt de investering dus zeker de moeite waard!

Prijs-kwaliteit

Het verschil in prijs en kwaliteit tussen de verschillende SSL-certificaten zit met name in het validatieproces. Voordat een SSL-certificaat wordt uitgegeven vindt er een validatie plaats. Dit proces kent 3 niveaus:

 • Extended Validation: uitgebreide controle waarbij het bedrijf gebeld wordt om te controleren of degene die het certificaat heeft aangevraagd daartoe bevoegd is. Daarnaast wordt er gecontroleerd of de partij is wie hij zegt te zijn (middels KvK) en recht heeft op het voeren van de domeinnaam (middels Who is).
 • Organisation Validation: controle of de partij is wie hij zegt te zijn (middels KvK) en recht heeft op het voeren van de domeinnaam (middels Who is).
 • Domain Validation: controle of de aanvrager recht heeft op het voeren van de domeinnaam (middels Whois).

Welk SSL-certificaat voor u?

Fontijn. levert SSL-certificaten van de volgende leveranciers:

 • Symantec – Marktleider op het gebied van SSL-certificaten en wereldwijd het meest herkend.
 • GeoTrust – Nummer 2 grootste uitgever van SSL-certificaten. Goedkoper dan VeriSign omdat het minder naamsbekendheid heeft.
 • Thawte – Een van de oudste providers van SSL-certificaten.
 • Comodo – Snelst groeiende SSL-uitgever. Garanderen beste prijs-kwaliteit verhouding te leveren. Zeer breed productaanbod.
 • RapidSSL – Budget SSL-certificaat.

Welk certificaat het meest geschikt is voor uw situatie of die van uw klant, hangt sterk af van de persoonlijke situatie.